RendezvénycsarnokTamási Áron Művelődési KözpontMozi és TeleházSporttelep
PiacokCsobánc Művelődési HázKözponti oldalMűfüves Sportpálya ÖRÖKZÖLD Sportsziget
BemutatkozásÁltalános információkRendezvénynaptárRendezvényekEredményekKépgalériaVirtuális sétaArchívum
 
 
 

Jótékonysági labdarúgó mérkőzés- 16+1 gól, örömfoci, 235 500 forint bevétel

Tapolca- 2010. november 2.- A Városi Sporttelep gyepszőnyegét sok neves labdarúgó taposta már, de egy nemes cél érdekében talán ritkán. A vörösiszap-katasztrófa a devecseri labdarúgó szakosztályt sem kímélte, ebből az apropóból rendeztek jótékonysági mérkőzést, ahol a Megyei I. osztályban szereplő csapat a Fradival karöltve alkotott vegyes csapatot. Ellenfelük az Egervári Sándor nevével fémjelzett alkalmi Liga- válogatott volt.

Mintegy ötszáz lelkes néző kísérte figyelemmel a villanyfényes összecsapást A Devecser labdarúgóihoz a patinás Üllői úti csapatból Dragóner, Balog, Maróti és M. Heinz is csatlakozott. A szintén „fradista” Csizmadia Csaba a változatosság kedvéért mindkét csapatban szerephez jutott. A találkozó végig nagyszerű hangulatban telt- a pályán örömfoci zajlott, a játékosok végig mosolyogták a 90 percet, igaz, erre inkább csak Egervári mester tanítványainak volt igazán oka.

A 4. percben már zörgött a devecseri háló, a 9. percben jött a következő, az első játékrész végén már hét gólos előnnyel fordultak Tököli Attiláék. A második félidő egy kedves gesztussal vette kezdetét, a barátság és segítség jegyében Kovács László /alpolgármester- Devecser/ és Császár László /polgármester- Tapolca/ közösen végezték el a kezdőrúgást.

A „ligások” fiesztája folytatódott, a devecseri kapusnak még kilenc alkalommal kellett a gólvonal mögé nyúlnia a találkozó hátralévő részében.

A találatokon Balázs /ZTE/ 3, Tököli /Kecskemét/ 2, Oláh /Kaposvár/ 2, Szakály /Videoton/ 2, Koltai /Győri ETO/, Pollák /Újpest TE/, Kulcsár /FTC/, Sowunmi /Siófok/, Bárányos /Lombard Pápa/, Lázok /Vasas/, Bajner /Bp. Honvéd/ osztozott, az ellenfél szépítő gólját Lengyel szerezte- büntetőből.

A találkozó bevételét /235.500 HUF/ a Devecser labdarúgó szakosztálya kapta. Ezen kívül a Liga-válogatott tagjai a klub játékosai által aláírt mezekkel érkeztek Tapolcára. A tizenhat mezt szintén átadták a devecserieknek. Lapunk értesülése szerint ezeket a mezeket- feltehetően- alkalomadtán egyben fogják elárverezni.

A találkozó előtt a két csapat mestere készséggel nyilatkozott a Helyi Lapoknak. Elsőként Egervári Sándor /fotó jobb oldalán/ szövetségi kapitány, a Liga-csapat felkészítője.

- „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos”- mondta egykoron Pierre de Coubertin báró. Ez a gondolat tökéletesen igaz erre a találkozóra is.

- Igen. Ez egy más indíttatású mérkőzés. A magyar labdarúgó társadalom már az első pillanatokban megmozdult a vörösiszap-katasztrófát követően. Az M.L.SZ. a San Marino elleni összecsapás teljes bevételét /kb. 10 millió HUF/ utalta át a tragédia károsultjainak. Minden egyes lehetőséget megragadunk, hogy a segítségére siessünk azoknak az embereknek, akik ilyen nehéz körülmények közé kerültek. Ezt továbbra is felajánljuk- a hazai labdarúgó társadalom- úgy gondolom-, ismét jelesre vizsgázott e tekintetben… és megmutatja az embereknek: összefogásra van szükség. Országos ügyről van szó, akár a labdarúgó válogatott, akár az itt szereplő alkalmi Liga-válogatott tagjaitól elvárható, hogy az első hívó szóra jöjjenek.

- Köztudott, hogy Egervári Sándor keménykezű, minőségi edző, szövetségi kapitány. Emellett segítőkész, helyén van a szíve. Mindez játékosaira is igaz?

- Természetesen. Egy játékos hiányzott a meghirdetett keretből, de annak nyomós oka volt. Valóban minden labdarúgó jött, a vezetők, edzők azonnal elengedték őket. Magasztos feladat, amikor belső indíttatástól vezérelve a magunk eszközeivel segíthetünk a bajba jutott embertársainkon.

- Ugyan jótékonysági mérkőzésről beszélünk… ennek ellenére van presztízse egy ilyen derbinek?

- Jól küzdő, karizmatikus játékosok alkotják a csapatomat. Mindig a győzelemre törekszenek. Kétségem sincs felőle-, bár a jótékony céltól vezérelve-, de ne igazi sportemberként, győzelemre játszva küzdjék végig a 90 percet.

El is várom tőlük, ugyan nem önző, egoista és sportszerűtlen módon, hanem a megengedett határokon belül… örömet szerezve, szórakoztató és látványos játékot nyújtva a kilátogató közönségnek.

- Egy kérdés erejéig a válogatottról. Először is gratulálunk a javuló tendenciához és a győzelmekhez. Milyen célkitűzést fogalmaztak meg?

- Köszönjük a gratulációt. Erre a közel másfél éves ciklusra két célkitűzésünk volt. Tétmérkőzések közepette kell egy új csapatot építenünk. Minden találkozón a pont, pontok megszerzése a cél, szeretnénk minél eredményesebben szerepelni. A negyedik kalapból már a 3., esetleg a 2. helyre feltornázni magunkat. Emellett- ahogy említettem-, egy csapat építése van folyamatban… egy ütőképes együttesé, akik nagyobb sansszal indulhatnak neki a világbajnoki selejtezőknek, mint az elmúlt húsz esztendő válogatottjai.

- Azt hiszem, ehhez a labdarúgás hazai szerelmesei- egy emberként-, de a 12. játékosként mindnyájan csatlakoznak a buzdításaikkal.

- Köszönjük… óriási szükségünk van és lesz is rá…

Prukner László /Devecser-Ferencváros vegyes csapatának edzője- fotó bal oldalán/

- A Ferencváros ismét élen járt egy jótékony célú rendezvény kiötlésében és megvalósításában.

- Minden ilyen és ehhez hasonló felhívásnak, kezdeményezésnek igyekszünk eleget tenni. Már az árvízkárosultak megsegítésekor is volt hasonló gálameccsünk. Jelen esetben úgy gondoltuk: ha csak a Ferencváros jönne, akkor az nem tükrözné, hogy össztársadalmi megmozdulásról van szó. Egy ötlettől vezérelve, a Liga-válogatott szereplésére gondoltunk. Minden klubtól jöjjön egy játékos, ezzel is fémjelezve, hogy a hazai labdarúgók egy emberként képesek összefogni, és tenni a jó ügy érdekében. Mindez fontos, mert az utóbbi évtizedekben nem volt igazán jellemző. Visszajelzések után Egervári Sándort, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát is felkértük, hogy legyen a felkészítője ennek az alkalmi formációnak.

A Fradi is néhány játékosával érkezett, kiegészítve a „hazai” Devecser csapatát. Kollégám állította össze a társulatot, jómagam segítettem neki, illetve ellátom az edzői teendőket. Sajnáljuk, hogy ilyen apropóból kell pályára lépnünk. Mindenkinek, akit személyes tragédia ért, ezúton is részvétünket nyilvánítjuk, akiknek anyagi javaikat érte kár, azokon a magunk keretein belül igyekszünk segíteni.

- Néhány szóban Önről. Némi iróniával élve, megmaradt a zöld-fehér meznél. Kaposvár után- FTC! Kötődés vagy kihívás hozta az Üllői útra?

- Dunaújvárosban születtem, szüleim somogyiak. Az élet úgy hozta, hogy Kaposváron fociztam, illetve ott tanítottam- abban a gimnáziumban, ahova édesapám és lányom is járt. Vagyis nem beszélhetek ferencvárosi kötődésről.

- Rapszodikus a csapat játéka. Hova várja tanítványait a bajnokság végére?

- Tudni kell, hogy új csapatról beszélünk. Három ember kivételével teljesen kicserélődött a gárda.

Igen… jól látja! Rapszodikus a játékunk, és keressük is az okát. Minden közösségnek van egy természetes fejlődési folyamata. Mi- jelenleg- ezen megyünk át. A kevesebb türelem nem a vezetőség, sokkal inkább a szurkolók részéről érződik. Nem Barcelona vagy Real Madrid van a mezünkre írva.. hanem Ferencváros… Kaposvár… vagy Tapolca! Nem szabad és nem is lehet összehasonlítani a feltétel-rendszereket! Sokszor hallom, ha több fizetése lenne a magyar játékosoknak, jobban fociznának!

Nem erről van szó! Külső körülmények, pálya, világítás, utánpótlás nevelése… és nem utolsósorban a költségvetés (benne a meghatározó játékosokkal). A Debrecen csapat képviseli hazánkat nemzetközi porondon, ők mintegy 3 millió eurós kerettel rendelkeznek. Ugyanakkor a legalacsonyabb költségvetésű klub kb. 100-150 millió forinttal gazdálkodik. Innentől nincs miről beszélni!

bben a témakörben kellene komolyabb társadalmi összefogás, hiszen szerte a nagyvilágban komoly üzlet a labdarúgás… nem létezik, hogy Európában épp hazánk legyen az egyedüli ország, ahol ellenségeskedés üti fel a fejét, és nem tudunk egy minőségi nemzeti tizenegyet, minőségi klubcsapatot, minőségi játékot produkálni.

Beszédes fotó- ezt a műveletet a mérkőzés alatt tizenhatszor kellett megismételni a devecseri kapusoknak... de ezúttal a részvétel dominált, nem a győzelem!

Devecser-Ferencváros vegyes - Magyar Liga-válogatott  1:16   (0:7)

Tapolca, 500 néző

Vezette: Takács Gábor

Publikálta
Dancs, István

Forrás: www.helyilapok.hu

Devecser-Ferencváros vegyes - Magyar Liga-válogatott  1:16   (0:7)

Tapolca, 500 néző

Vezette: Takács Gábor

 
Álláspályázat

Részletekért kattints ide!


V. Tapolcai Amatőr Strandröplabda verseny

V. Tapolcai Amatőr Strandröplabda verseny

A Városi Sport-és Szabadidő Centrumban 2019. augusztus 24. szombaton 13.00-tól

Letölthető dokumentumok:

Versenykiírás

Nevezési lap


Street Workout verseny 2018

Az Európai Mobilitási Hét keretein belül megrendezésre kerül 2018.szeptember 17-én a Street Workout versenyen.

Tovább>>
IV. Tapolcai Amatőr Strandröplabda verseny

A Városi Sport-és Szabadidő Centrumban 2018. augusztus 25. szombaton 13.00-tól

Tovább>>
Szünidei Focitábor - Tapolca

7-10 éves gyermekek részére

2018. július 09-13. és 16-20. (2x5 nap) 8.00-16.00 között

Tovább>>
II. Street Workout verseny

Az Európai Mobilitási Hét keretein belül pótlásra kerül 2017.10.12-én a második Street Workout versenyen.

Tovább>>
További hírek
 
Pannon Interaktív